Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cursuri yoga pentru adolescenți (12-18 ani)

Cursuri yoga Brasov pentru adolescenți (12-18 ani)

Adolescența este o perioadă dificilă pentru anumiți tineri. Integrarea în grupuri de socializare, concentrarea la școală sau chiar instabilitatea emoțională pot fi tratate în mod util cu ajutorul practicilor yoga. Specialiștii noștri în cursuri de yoga Brasov pentru adolescenți marchează câteva dintre următoarele beneficii ca fiind prioritare:

Rezolvarea problemelor de identitate

„Cine sunt și ce rol am?“ Această întrebare este specifică perioadei adolescenței. Cu ajutorul specialiștilor în cursuri de yoga, fiecare tânăr va putea practica asanas și meditația pentru a identifica anumite particularități cheie în traseul său evolutiv. Este foarte importantă monitorizarea atentă a adolescenților care practică yoga și oferirea unor modele de stil de viață echilibrate.

Exces de greutate corporală

O dietă nesănătoasă poate contribui activ la apariția unor afecțiuni, la obezitate. Diabetul, bolile de inimă, acumularea de grăsime pe vasele de sânge, probleme la deplasare, toate acestea sunt doar câteva elemente care pot perturba un stil de viață normal. Cu ajutorul sesiunilor de yoga se va lucra intensiv la flexibilitate, mobilitate și mai ales la ideea de acceptare. Mulțumirea de sine vine progresiv din îmbinarea eforturilor cu o gândire pozitivă.

Gestionarea agresivității de grup

Un fenomen pregnant în școlile de pretutindeni este reprezentat de bullying. Efectele psihologice ale acestuia sunt ca o amprentă în gândirea oamenilor, mai ales din perspectiva victimelor. Pentru a putea gestiona aceste consecințe, practicile yoga vin să ofere cursanților o nouă viziune asupra motivelor agresivității (verbale, fizice, emoționale), totul pentru a căpăta un echilibru interior care să se detașeze de aceste evenimente. După cum putem observa, nu este tratată sursa comportamentală a bullying-ului, ci modul în care „victima” răspunde la acești stimuli.

Gestionarea stresului

Trăind într-o lume a stereotipurilor, foarte puține persoane cred cu adevărat că stresul se poate resimți chiar și la o vârstă fragedă. Este o realitate că presiunea socială, cea din familie sau chiar fenomene precum bullying-ul generează un nivel crescut de stres care se poate identifica prin atacuri de panică, greață sau chiar anomalii ale ritmului cardiac. Adolescenții primesc în centrul nostru de yoga îndrumarea specifică la nivel teoretic și practic pentru depășirea gradată a unor astfel de stări.

Gestionare dependențelor multiple

Alcool, mediu online sau chiar fumat? Dependențele în rândul tinerilor sunt multiple și pot genera o deconcentrare de la activități cu adevărat importante. Având în vedere acest aspect, un curs yoga de la Yoga Deligt studio din Brasov îl va ajuta pe tânăr să își reorienteze atenția, să își valorifice postura și mai ales, să își îmbunătățească progresiv stima de sine. Yoga este o practică ce ajută oamenii să realizeze obiceiuri sănătoase în viețile lor, totul pentru a atinge un echilibru intangibil.

Optimism și disciplină

O viziune pozitivă asupra vieții? Cu siguranță asta trebuie să fie un „must” în perioada adolescenței. Din păcate, foarte mulți tineri se confruntă cu dependențe sau sunt victime ale unor fenomene ce nu pot fi exteriorizate. Impactul major al unor emoții poate avea consecințe aproape ireversibile. Dacă vă doriți ca viitorul adult să se obișnuiască cu responsabilități, să aibă o viziune mai clară asupra propriului traseu evolutiv, cu siguranță practicile yoga vor genera o disciplină pozitivă în rutina lui.

Cu ajutorul cursurilor de yoga Brașov tinerii au posibilitatea de a optimiza nenumăratele avantaje ale acestei arte, de a se relaxa și de a intra în comuniune cu propria persoană. Spațiul oferit de centrul de yoga este unul perfect și pentru activități de grup, sub atenta îndrumare a instructorilor. Dacă doriți să aflați mai multe despre yoga Brașov preț pentru adolescenți, contactați-ne telefonic!
Call Now Button